Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwemwater desinfecteren met zout

Een milieuvriendelijke oplossing voor desinfectie van zwemwater is het zoutelektrolyse systeem van Van den Heuvel Watertechnologie. Met deze methode wordt chloor word geproduceerd voor het desinfecteren van het zwembadwater en hoeft er geen chloor bleekloog en zwavelzuur meer ingekocht worden en ook niet meer opgeslagen.

Via een zoutelektrolyse installatie wordt chloor in een wateroplossing bereid uit een zoutoplossing. Het eindproduct is een chloor in wateroplossing met een concentratie van 5 gram per liter, ter vergelijking Glorix heeft een concentratie van 40 gram per liter en chloorbleekloog voor zwembaden 150 gram per liter.

Door de lage concentratie wordt het product heel nauwkeurig aan het zwemwater toegevoegd waardoor er nooit een overschot chloor in het water aanwezig is. Het zwemwater is daardoor veel comfortabeler en ook is beter voor het klimaat in het zwembad.

zoutelektrolyse2
Organisaties als Arbeidsinspectie, Stichting Natuur en Milieu en Stichting Milieuzorg zijn dan ook voorstanders van deze desinfectie methode in zwembaden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl