Welkom

splash3

Nieuws

Zwemveiligheid in het geding als zwemscholen omvallen

Het nieuwe jaar is begonnen en laten we hopen dat de strenge lockdown regels hebben geholpen en dat we na 18 januari weer een beetje richting het normale leven kunnen gaan.

Alleen is dat afhankelijk van hoe we ons als samenleving de afgelopen weken hebben gedragen.

De zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen hebben het net als andere beroepsgroepen moeilijk. Het coronavirus heeft daar ook zijn sporen nagelaten.

Vooral de particuliere zwemscholen zijn het slachtoffer. De geldende steunpakketten zijn bij lange na niet voldoende om de kosten te kunnen dekken en ervan te kunnen leven.

Zwembaden die subsidie ontvangen van een gemeente zingen het voorlopig nog wel even uit en kunnen eerdaags weer ‘gewoon’ opstarten.

Maar particuliere zwemscholen en andere zwemlesaanbieders staan op omvallen en dat zou desastreuze gevolgen kunnen hebben voor het zwemonderwijs in Nederland.

De grote partijen in de branche zijn angstvallend stil maar de stichting NSWZ (Nederlandse Stichting Water- en Zwemveiligheid) laat van zich horen en heeft een brief gestuurd naar het ministerie van VWS en roept de zwembaden op om de krachten te bundelen.

De NSWZ wil een gesprekspartner worden in de overleggen met de minister om te kijken naar een oplossing voor het voortbestaan van de zwemscholen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl