Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwemvaardigheid discussie laait weer op

Er is landelijk in de media weer veel discussie ontstaan over de zwemvaardigheid van de kinderen. Dit naar aanleiding van enkele recente verdrinkingsgevallen.

Vanwege bezuinigingen, daar gaan we weer, is het schoolzwemmen in heel veel gemeenten afgeschaft. De verantwoording voor het volgen van zwemlessen is een taak van de ouders geworden.

Het zwemles onderwijs is goed georganiseerd in Nederland, er zijn gedegen opleidingen en de kinderen hebben met twee zwemdiploma’s een goede zwemvaardigheid ontwikkeld.

Het probleem zit hem alleen in het vervolg, de meeste kinderen haken af na twee diploma’s. Zwemmen verleer je niet, maar zwemmen in de zee of in een groot subtropisch zwembad is toch een ander verhaal.

Zwembaden organiseren heel veel activiteiten en cursussen om de zwemvaardigheid van de kinderen op peil te houden. Het ligt aan de kinderen en de ouders zelf of men daar een vervolg aan wil of kan geven.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.