Welkom

splash3

Nieuws

Zwemschool oplichter komt er heel genadig van af

Zwemschool oplichter Michel Vaatstra, die een spoor van vernielingen heeft achtergelaten met oplichting via zwemscholen, is er genadig van afgekomen.

De rechtbank van Overijssel heeft hem tot een gevangenisstraf van 2 maanden veroordeeld met een proeftijd van twee jaar plus een taakstraf van 210 uur.

De man die grote bedragen aan zwemlesgeld van honderden kinderen en hun ouders achterover heeft gedrukt komt goed weg met deze veroordeling.

Er was 15 maanden celstraf door het OM geëist. De straf lager is uitgevallen omdat de behandeling van de zaak volgens de rechters onredelijk lang geduurd, inmiddels drie jaar.

In die drie jaar die zijn verstreken is hij niet opnieuw in aanraking gekomen met justitie, aldus rechtbank.

De rechtbank heeft ook de schadevergoeding voor de gedupeerden afgewezen omdat de omvang van de schade moeilijk is vast te stellen.

Of het OM in hoger beroep gaat is nog niet bekend en of de gedupeerden alsnog een zaak aanspannen is ook niet bekend.

Vaatstra wist via vier zwemscholen tonnen euro’s aan zwemlesgeld te onttrekken om vervolgens de zwemscholen failliet te laten gaan. De zaak kreeg destijds landelijke aandacht via het TV programma Opgelicht.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl