Welkom

splash3

Nieuws

Zwemschool op de barricade vanwege ‘ongeoorloofde staatssteun’

Zwemschool De Winter Sport en zwembad ’t Gooische Bad in Hilversum hebben de gemeente Hilversum voor een ultimatum gesteld. Als ze niet voor 10 december 2022 een eind maakt aan de in hun ogen ongeoorloofde staatssteun aan zwembad De Lieberg, spannen ze een kort geding aan.

Met die rechtszaak wil De Winter landelijke jurisprudentie afdwingen voor gemeentesteun aan lokale zwembaden. Door de stijgende (energie) kosten moet de zwemschool annex zwembad de prijzen verhogen omdat het geen steun krijgt van de overheid.

De Lieberg krijgt daarentegen, net als alle gemeentelijke zwembaden in Nederland, wel jaarlijks een vaste subsidie. Daarnaast heeft het zwembad ook subsidie ontvangen tijdens de coronacrisis. Het zwembad kan daardoor de tarieven laag houden.

Volgens eigenaar Shiva de Winter van de zwemschool in Hilversum leidt dat tot oneerlijke concurrentie. Deze handelswijze is in strijd met de wet Markt en Overheid, die gemeenten verbiedt om commerciële partijen te financieren.

Zwembad De Lieberg wordt commercieel geëxploiteerd door Sportfondsen Nederland. De Winter Sport wil uiteindelijk net als Sportfondsen Nederland subsidie ontvangen over de periode 2018 tot 2021. Word vervolgd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl