Welkom

Het begint alweer een beetje te kriebelen

openluchtzwembad1

Nieuws

‘Vergeten’ meervoudig Olympisch zwemkampioene geëerd

We kennen allemaal Ada Kok, Erica Terpstra en Inge de Bruijn maar Rie Mastenbroek zegt velen niets. Terwijl deze zwemster wel drie gouden! en een zilveren medaille won bij de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn.

Vanwege haar honderdste geboortedag deed de organisatie Rotterdamse Sporticonen een oproep om Rie Mastenbroek te eren en een blijvende herinnering te geven in Rotterdam.

Het in 2018 geopende Zwemcentrum Rotterdam reageerde daarop positief en vanaf nu is het wedstrijdbad met Olympische afmeting vernoemd naar haar. Om het geheel compleet te maken komt er ook een jaarlijks terugkerend zwemevenement, de Rie Mastenbroek Memorial.

Op deze wijze eert de stad Rotterdam de ‘vergeten’ zwemster die niet zo in de spotlight stond als andere zwemkampioenen. Rie Mastenbroek overleed zes jaar geleden op 84-jarige leeftijd.

riemastenbroek

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Sneller leren zwemmen met de hulp van een iPad

Kinderen spelenderwijs zwemmen leren met speciale apps en video’s. Bij zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude geeft men vanaf nu zwemles met behulp van een Aqua iPad: een waterdichte iPad, geplaatst in een zwemplankje.

Met de speciaal ontwikkelde software leren kinderen anderhalf tot twee keer sneller de basistechnieken, zo blijkt uit een proefperiode bij Duikerdel. En met behulp van de apps kunnen kinderen thuis ook alvast bepaalde basisvaardigheden en technieken uitproberen.

Digitale technieken inzetten bij de zwemles wordt steeds vaker toegepast, veel kinderen gebruiken immers thuis ook al een tablet. Zwembad Duikerdel heeft de primeur en de voorspelling is dat veel zwembaden zullen gaan volgen.
iPad

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.