Welkom

splash3

Nieuws

Zwemmen heilzaam voor mensen met dementie

Zwementie is een participatieproject waarin jongeren/studenten zwemmen met ouderen met dementie. Het project sluit aan bij het politiek en maatschappelijk streven waarbij door middel verbindingen een groter maatschappelijk doel wordt nagestreefd. Zwementie is niet alleen heilzaam voor de deelnemende ouderen, maar bovenal ook leerzaam voor de studenten.

Op verschillende locaties in Nederland wordt er zwemmen gegeven voor mensen met dementie. Zwementie is een idee van Peter Bakens en bestaat sinds 2014. Bakens is docent op de opleiding Verpleegkunde op de Haagse Hogeschool. Hij wilde iets doen om mensen met dementie in beweging te brengen.

De combinatie van zijn werk met studenten en zijn liefde voor zwemmen leidde tot de oprichting van Zwementie. De laatste week van september staat wederom in het teken van de ziekte van Alzheimer en dementie.

 

 

 

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl