Welkom

splash3

Nieuws

ZwemCentrum Zuidhorn is succes verhaal en rolmodel geworden

Dat het goed kan gaan met zwemscholen blijkt bij ZwemCentrum Zuidhorn. Twee en half jaar na de sluiting van zwembad De Waterborgh en de opening van een nieuw zwemcentrum is het een groot succes. Met een vernieuwende concept, trekt het zwemcentrum uit heel Noord Nederland zwemleskinderen. Zelfs de rest van de provincie begint warm te lopen voor het zwembad. Met zo’n 1100 kinderen die zwemles nemen, mag het ZwemCentrum zichzelf de grootste zwemschool van Noord-Nederland noemen.

Het geheim achter dit concept is volgens de eigenaar geen geheim, maar ligt het aan kwalitatief goede zweminstructeurs met passie voor hun vak. Deze instructeurs worden aan een strenge selectie onderworpen en krijgen een uitgebreid inwerktraject. Daardoor komen de andere facetten als kleine groepen, veel beweegminuten in het water en intensieve begeleiding makkelijker tot hun recht. Door de zeer kleine groepen van gemiddeld 4 tot 6 kinderen per docent kennen de docenten de kinderen erg goed en is de begeleiding tijdens de zwemlessen zeer intensief. De communicatie tussen zwemdocenten en ouders verloopt uitstekend.

Vanuit verschillende plekken in Nederland is interesse getoond voor de formule van het ZwemCentrum. Zodoende is ZwemCentrum Zuidhorn begonnen met het adviseren van andere zwembaden met betrekking tot het te voeren zwemlesbeleid. In januari 2015 begon ZwemCentrum Zuidhorn met het adviseren van een zwembad in de randstad. Dit project was een enorm succes en er is een duurzame samenwerking op het gebied van kennis- en productontwikkeling ontstaan.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl