Welkom

splash3

Nieuws

Zwembadwereld in grote verlegenheid gebracht

Laten we eerlijk zijn, dit is een hele slechte zaak voor de zwembadwereld in Nederland. De afgelopen jaren zijn de regels ten aanzien van toezicht en controle steeds strenger geworden.

Maar toch gebeuren er nog steeds zaken die niet door de beugel kunnen. De ontuchtzaak van juni dit jaar in Arnhem zet alles op weer op scherp.

Hoe heeft het kunnen gebeuren dat een 21-jarige man, die al eerder was veroordeeld vanwege ontucht, een stageplek als zweminstructeur heeft kunnen krijgen?

Zwembad De Grote Koppel in Arnhem en met name de zwemvereniging Neptunus die de stageplek regelde, zijn in grote verlegenheid gebracht.

De 21-jarige man die sinds juni vastzit kon zijn verwerpelijke praktijken wederom uitvoeren met alle gevolgen van dien.

Ontucht met zes jongetjes die hij onzedelijk heeft betast tijdens zijn stage bij zwemvereniging Neptunus, dat het zwembad huurt van Sportbedrijf Arnhem.

De ouders gaan nu exploitant Sportbedrijf Arnhem en de zwemvereniging aansprakelijk stellen. Het is stuitend dat hij heeft kunnen werken als zweminstructeur zonder dat hij een Verklaring Omtrent Gedrag heeft kunnen overleggen.

Maar degene die hem de gelegenheid en mogelijkheid hebben gegeven, hebben ook boter op hun hoofd. Inmiddels heeft Sportbedrijf Arnhem na een intern onderzoek een leidinggevende ontslagen. Deze persoon zou anonieme waarschuwingen over de stagiair hebben genegeerd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl