Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembadproject eindigt in nachtmerrie voor gemeente

Het leek allemaal eigenlijk te mooi om waar te zijn. De gemeente Oudewater wilde samen met een projectontwikkelaar een zwembad in combinatie met huizen gaan bouwen. Alles was in principe rond, er was zelfs een intentieovereenkomst ondertekend met het college van B & W.

Alleen zette de gemeenteraad uiteindelijk een streep onder het project. De raad was van mening dat de gemeente te weinig overhield aan het project. Wat volgde is een rechtszaak die de projectontwikkelaar aanspande tegen de gemeente Oudewater.

De zitting heeft inmiddels plaatsgevonden en beide partijen staan zoals gebruikelijk in dit soort zaken loodrecht tegenover elkaar. De projectontwikkelaar voelt zich aan de kant gezet en de gemeente is van mening het college van B & W de gemeenteraad niet kan dwingen om akkoord gaan.

Wat wel opvalt is dat de gemeenteraad in een eerder stadium wel akkoord ging met de plannen voor het project. Op 12 december 2018 doet de rechter uitspraak in deze zaak. Als de project ontwikkelaar wint dan kan Oudewater een claim van 1 miljoen euro aan de broek krijgen.

Voorlopig is er dus nog geen zwembad en de vraag blijft of dat er wel ooit gaat komen. Zie hieronder het voorlopig ontwerp van het project.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.