Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembadpas werkt, maar wethouder vindt van niet

Sinds 2014 heeft het De Mirandabad in Amsterdam, na aanhoudende ongeregeldheden, bij het openluchtbad en het binnenbad een pasjessysteem ingevoerd.

Het systeem is bedoeld om overlastgevende bezoekers te ontmoedigen en te weren.

De huidige wethouder Eric van der Burg (VVD) heeft eerder het pasjessysteem bekritiseerd en overweegt nu andere middelen in te zetten.

De zwembadpas wordt via een eenmalige legitimatie aan de kassa van het zwembad verstrekt en er zijn er al meer dan 50.000 exemplaren uitgegeven.

Volgens de wethouder geeft de zwembadpas alleen maar rompslomp, er zijn regelmatig storingen en het maken van de passen neemt teveel tijd in beslag.

Het gevoel bekruipt dat deze wethouder niet echt meer van deze tijd is, of zit er iets anders achter?

Een zwembadpas werkt en zeker in de grote steden, dat heeft inmiddels Den Haag al in korte tijd bewezen.

Misschien moet Amsterdam, net als Den Haag overwegen om de passen online te verstrekken, dat scheelt een hoop rompslomp.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.