Welkom

splash3

Nieuws

Zwembadpas werkt goed maar wordt toch afgeschaft

In 2014 voerde de gemeente Amsterdam een legitimatieplicht in om overlast tegen te gaan bij het De Mirandabad. De zwembadpas moest voorkomen dat jongeren vanaf 14 jaar overlast zouden veroorzaken en om de bezoekers een veilig gevoel te geven.

En de pas werkt, sindsdien zijn er geen calimiteiten geweest in en rond het zwembad. Wat schetst ieders verbazing, de gemeente stopt per 1 augustus met de pas en gaat het zwembad over op een speciale app.

Als redenen voert de gemeente aan dat anoniem zwemmen niet meer mogelijk was, de Commissie Persoongegevens was niet blij met de pas en het pasjessysteem zorgde voor teveel technische en administratieve problemen.

Met name het gebrek aan privacy was de reden voor de gemeente om met de pas te stoppen. In plaats van de pasjes krijgen medewerkers van het De Mirandabad toegang tot een speciale app. In deze app kunnen zij overlast en andere informatie delen met elkaar.

Ook zullen de mensen die een zwembadverbod hebben gekregen van de politie te zien zijn in de app, met naam en foto. Het administratieve gedeelte en de verantwoording wie er wel en niet binnenkomt ligt nu weer bij de medewerkers, als dat maar goed gaat…

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl