Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembadmedewerkers vervolgd voor verdrinking

Bijna een jaar later gaat het Openbaar Ministerie (OM) twee medewerkers van het Optisport Bijlmer Sportcentrum strafrechtelijk vervolgen in verband met de dood van een 40-jarige man uit Eritrea.

De man in kwestie was een statushouder die wel kon zwemmen maar hij had geen zwemdiploma. Hij zou volgens de berichten in de media op zwemles gaan. De man werd in bewusteloze situatie uit het water gehaald en direct door medewerkers gereanimeerd.

Helaas mocht de reanimatie niet meer baten en is de man later overleden. Na onderzoek, wat bijna een jaar heeft geduurd, is justitie tot de conclusie gekomen dat er nalatig is gehandeld door de zwembadmedewerkers.

Volgens AT5 zou het gaan om een receptioniste en de locatiemanager van het zwembad.  Het is nog niet bekend wanneer de strafzaak gaat beginnen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zwembadtherapie voor coronapatienten

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.