Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembaden Zuid West Friesland blijven open!

De gemeente Zuid West Friesland blijft de zwembaden in Sneek, Bolsward en Workum subsidiëren, dat heeft het college van B & W besloten. Het voorstel moet nog wel goedgekeurd worden door de gemeenteraad. Na druk vanuit de samenleving heeft het college uiteindelijk bakzeil gehaald. Er is een stichting opgericht onder naam Stichting ONS Zwembad en er zijn afspraken gemaakt over de inzet van vrijwilligers bij zwembad Vitaloo in Bolsward. Voor de periode t/m 2017 wordt er samengewerkt tussen de gemeente, de Stichting en Optisport Bolsward, de exploitant.

Ook blijft de gemeente zwembad It Rak in Sneek subsidiëren, maar het openluchtbad blijft dicht. Er zijn namelijk geen financiële middelen om te investeren in het openluchtbad. De exploitatie- en huurovereenkomsten van It Rak lopen door t/m 2031. Sneek heeft in de regio het grootste verzorgingsgebied en de hoogste bezoekersaantallen. Dus om die reden blijf het zwembad zeker open.

Het openhouden van een zwembad De Rolpael  in Workum is ook gewaarborgd door te gaan samenwerken met Camping It Soal of  Sport- en Gezondheidscentrum Zuidwest Friesland. De voorkeur gaat uit naar aansluiting bij Sport- en Gezondheidscentrum Zuidwest Friesland. Financieel lijkt deze optie goed haalbaar, omdat de door de ondernemer gevraagde exploitatiebijdrage overeenkomt met de netto kosten van het huidige zwembad. Bovendien kan de ondernemer gebruik maken van de restwarmte van de kaasfabriek van Friesland Campina.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.