Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembaden zitten te springen om vrijwilliggers

Het openluchtbad seizoen staat bijna te beginnen en de vraag naar vrijwilligers groeit. Uit een rondgang van ZwemRekreatie blijkt dat veel zwembaden te kampen hebben met een tekort.

Door de vergrijzing vallen ook veel mensen af en dat blijkt lastig aan te vullen. Ook de verscherpte regels spelen een belangrijke rol.

Vrijwilligers moeten tegenwoordig verplicht enkele cursussen volgen die met veiligheid hebben te maken, zoals EHBO, toezichthouden en reddend zwemmen. En daar zitten veel mensen niet op te wachten.

Omdat deze cursussen essentieel zijn kunnen besturen van zwembaden er niet om heen. Dus stagneert de aanwas van nieuwe vrijwilligers. In het hele land worden er oproepen geplaatst in lokale media om mensen te interesseren.

Daarnaast speelt de beschikbaarheid ook een rol. Je kunt je wel aanmelden als vrijwilliger maar vrijwillig betekend niet vrijblijvend. Om de zwembaden voor de toekomst open te houden zullen er actieve mensen bij moeten komen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.