Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembaden graadmeter als het over duurzaam gaat

Er is volop discussie in Nederland of de klimaatdoelen van Parijs die zijn gesteld wel worden gehaald. Zwembaden zijn over het algemeen voorloper als het gaat om verduurzaming en energiebesparing omdat het energieslurpers zijn.

De afgelopen jaren is er heel veel geïnvesteerd in het energiezuinig en energie neutraal maken van de baden. Met als uiteindelijk doelstelling om de CO2 uitstoot tot een minimum terug te brengen. Daarvoor worden zonnepanelen, zonnecollectoren, warmtepompen en bio-energie op tal van locaties ingezet.

Overal in het land worden er haalbaarheidsonderzoeken gedaan naar verduurzaming. Aardwarmte als toepassing wordt nu weer veel genoemd. Energie uit de aarde als verwarming voor water. De glastuinbouw loopt hierbij voorop.

Naarmate men dieper in de aarde boort stijgt de temperatuur van het water. Boren voor het winnen van aardwarmte is niet overal mogelijk. Met name in grondwaterbeschermingsgebieden wordt dit niet toegestaan.

In Pijnacker wordt door een glas- en tuinbouw bedrijf aardwarmte gewonnen en afgegeven aan zwembad De Viergang in Pijnacker. Er zal nog veel gesproken worden binnen de politiek om de doelstellingen te halen maar zwembaden lopen voorop als het over verduurzaming gaat. Zoek maar in het archief van deze site.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.