Welkom

splash3

Nieuws

Zwembaden voorlopig gered

Zwembad Dol-Fijn krijgt subsidie tot 2019 Het Nieuwerkerkse zwembad Dol-Fijn behoudt tot 2019 haar subsidie. Dit is door een meerderheid in de gemeenteraad besloten. Het college wilde Dol-Fijn slechts tot 2014 subsidie verlenen. Nu word het subsidiebedrag langzaam afgebouwd.

De inwoners van Dalfsen hoeven in de toekomst niet naar een andere plaats voor een overdekt zwembad. Het zwembad heeft voor de komende tien jaar een nieuwe huurder. De nieuwe naam van het zwembad wordt Zwemcentrum Dalfsen. Twee ondernemers, onder andere uit Nieuwleusen, gaan het bad voor de komende jaren huren.

De gemeente Tubbergen blijft eigenaar van zwembad De Vlaskoel. Pogingen om het zwembad over te dragen aan de Stichting Sport en Recreatie Tubbergen (SSRT) zijn niet gelukt. De gemeente verwacht niet dat het benaderen van projectontwikkelaars succes zal hebben en stelt dus voor om de accommodaties voorlopig in eigen bezit te houden.

Ruim 3.340 inwoners van Beuningen hebben hun handtekening gezet onder een petitie voor zwembad De Plons. Daarin pleiten zij voor behoud van de subsidie voor schoolzwemmen en het openhouden van het bad. In een voorstel wil het college de subsidie voor schoolzwemmen schrappen. In een tweede voorstel stelt het college voor om in 2015 te stoppen met de exploitatieovereenkomst die er nu is. Vanaf dat moment zou Beuningen niet meer in het bad investeren.

Zwembad De Zwaoi in Valthermond lijkt gered. Het college van Borger-Odoorn steunt het plan van inwoners uit het dorp om het zwembad zelf te gaan gaan exploiteren. De gemeente wil de jaarlijkse exploitatiebijdrage van twee ton stopzetten, waardoor het zwembad dicht zou moeten. Maar een actiegroep uit Valthermond denkt het zwembad te kunnen runnen door meer vrijwilligers in te zetten en de energiekosten te verlagen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl