Welkom

splash3

Nieuws

Zwembaden verkeren in een spagaat situatie

‘Het water staat aan de lippen’ is een gevleugelde uitspraak die op de zwembaden in Nederland zeker van toepassing is.

Laten we eerlijk zijn , een zwembad exploiteren is in principe geen winstgevende aangelegenheid. Zonder de steun van de lokale overheid is het niet mogelijk.

Vanwege het maatschappelijke karakter van een zwembad krijgen ze forse bedragen aan subsidie. Alleen op die basis kunnen ze openblijven.

Corona en de huidige energiecrisis hebben er behoorlijk ingehakt bij de zwembaden. Weer dreigen er verschillende zwembaden om te vallen.

Het enige wat je kunt doen als zwembad is om weer bij de gemeente aan te kloppen voor steun. Maar tot hoever gaat een gemeente?

De gemeentekassen beginnen ook leeg te raken. Overal liggen bezuinigingen op de loer. Wat kun je doen als zwembad? De entreekaartjes bijvoorbeeld duurder maken. Is dat de oplossing?

Het leven is op dit moment al duur genoeg voor de consument. Zolang we niet verlost worden van allerlei externe factoren blijven de zwembaden in een spagaat situatie zitten.

En zie daar maar eens uit te komen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl