Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembaden Tynaarlo zelfvoorzienend en duurzaam

De zwembaden in Tynaarlo zijn of worden verduurzaamd en daarmee energieneutraal en  onafhankelijk van gas, licht en water. Deze transitie vindt plaats bij de zwembaden of heeft al plaatsgevonden.

De Leemdobben in Vries is de eerste en is sinds kort van het gas af. De oude verwarmingsketel/boiler is vervangen door warmtepompen. Warmtepompen hebben de taak overgenomen en verwarmen nu het water van het wedstrijd- en recreatiebad.

In 2018 zijn er al zonnepanelen en zonnecollectors geplaatst voor het opwekken van elektriciteit en opwarmen van het zwembadwater. Tevens is er in dat jaar ook een diepe bron geslagen om water op te pompen voor het zwembadwater.

Zwembad Lemferdinge in Eelde en Aqualaren in Zuidlaren worden nu ook volledig duurzaam gemaakt.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.