Welkom

splash3

Nieuws

Zwembaden moeten voldoen aan de strengste eisen

Vondersweijde in Oldenzaal heeft recentelijk het Keurmerk Veilig & Schoon in ontvangst mogen nemen. Zwembaden in Nederland moeten als branche aan de strengste eisen voldoen als het gaat om wet- en regelgeving.

Om die reden is ruim 15 jaar geleden het Keurmerk Veilig & Schoon geïntroduceerd. Inmiddels zijn meer dan 200 zwembaden in bezit van dit keurmerk. Het keurmerk geeft duidelijkheid aan overheden, zwembadmanagement, eigenaren en bezoekers.

Naast de wettelijke kaders over hygiëne zijn er eisen opgenomen over veiligheid waar een zwembad aan moet voldoen. Maar er is ook kritiek, de problematiek rondom roestvorming in bevestigingsmaterialen van plafondsystemen. Het blijkt namelijk dat er bij zwembaden die het keurmerk in het bezit hebben nalatigheden zijn geconstateerd op dat gebied.

Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent desondanks wel een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving, legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl