Welkom

splash3

Nieuws

Zwembaden figureren regelmatig in tv-series en films

De aantrekkingskracht van zwembaden voor filmmakers is groot. Al jaren wordt er veelvuldig van diverse zwembadlocaties gebruik gemaakt. De zwembaden dienen als achtergrond van bepaalde scenes maar hebben ook regelmatig een centrale rol in een film.

De film Swimming Pool uit 2003 is daar een goed voorbeeld van. Alle verwikkelingen van deze psychologische thriller spelen zich af in en rond een zwembad van een vakantiehuis in Zuid Frankrijk. Deze film is een remake van La Piscine  uit 1969 met Romy Schneider en Alain Delon.

Vorig jaar kwam de horror film 12 Feet Deep uit die zich in het geheel afspeelt in het zwembad. Deze beklemmende film speelt zich grotendeels af onder de zwembadafdekking. Niet geschikt voor kijkers met last van claustrofobie.

Maar ook in Nederland wordt een zwembad gebruikt als decor, recentelijk zijn er opnames gemaakt voor een nieuwe Nederlandse speelfilm Shit Happens, met in de hoofdrollen Jeroen Krabbé, Theo Maassen en Hadewych Minis. Het zwembad van het Badhotel Rockanje figureerde in de film en zelfs enkele medewerkers van het Badhotel maakten hun filmdebuut als figurant.

Zwembad AquaRijn in Alphen was van het voorjaar decor voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de succesvolle dramaserie KLEM van BNN/VARA met Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan.

En laten we als laatste niet vergeten de zwembad films van Esther Williams uit de jaren 50 van de vorige eeuw, daar draaide het alleen maar om het zwembad. Tot op de dag van vandaag kun je nog steeds Esther Williams badkleding kopen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Uniek zoutwaterbad in Loppersum

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl