Welkom

splash3

Nieuws

Zwembaden Den Haag mogen boerkini niet meer weigeren

Dat is de uitkomst na klachten van een islamitische moeder van wie haar dochter de toegang tot de zwembaden enkele keren is ontzegd.

Een bericht op Instagram dat haar dochter bij het schoolzwemmen was geweigerd omdat ze een boerkini droeg werd breed gedeeld.

Het Haagse raadslid Assad trok aan de bel bij de gemeente en kreeg gehoor. Vanaf nu mogen de zwembaden in Den Haag de boerkini niet meer weigeren.

De gemeente Den Haag is van mening dat alle kinderen moeten kunnen leren zwemmen. Belangrijk is wel te kijken naar de regels rondom veiligheid en hygiëne.

Een boerkini die is gemaakt van lycra voldoet in principe aan die eisen. Er bestaat ook geen landelijke wetgeving voor kledingvoorschriften in zwembaden.

De regels worden per gemeente gemaakt. Onder het personeel van Haagse zwembaden bleek ook verwarring te bestaan over de bestaande richtlijnen.

Daarom is het belangrijk dat het nu duidelijk is geworden. De gemeente Den Haag heeft de richtlijn wat betreft zwemkleding opnieuw bekeken en daarna aangepast.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl