Welkom

splash3

Nieuws

Zwembaden Alphen in handen van gebruikers?

In Alphen aan den Rijn houden de zwembaden de gemoederen bezig. Om exploitatie van de zwembaden Aquarijn en De Hoorn te bevorderen wil het college de exploitatie vanaf 1 januari 2016 voor één jaar overdragen aan een nieuw initiatief, bestaande uit de gebruikers van de zwembaden. Het gaat al een paar jaar niet goed met de exploitatie van beide zwembaden, er moet steeds meer geld bij om de baden open te houden.

Het initiatief gaat uit van zoveel mogelijk vrijwillige inzet en zelfbeheer door de gebruikers van de zwembaden. Hierdoor krijgen zij ook meer zeggenschap en sturing  over het gebruik van hun zwembad. Meer inzet van vrijwilligers en de gebruikers van het zwembad zelf leidt tot een hogere bezettingsgraad tegen lagere kosten voor de gemeente.

Voor 1 april 2016 besluit het college of ze de overeenkomst voor een langere periode wil aangaan met dit initiatief. Het college neemt in november ook een besluit over het dagelijks functioneren van het beheer en dagelijks onderhoud van binnen- en buitensportaccommodaties.

Of dit de oplossing is valt nog te bezien, er komt behoorlijk wat kijken bij het exploiteren van een zwembad,

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl