Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembad Zutphen blijkt moeilijk te exploiteren

Het in 2015 geopende nieuwe zwembad van Zutphen De IJsselslag kampt al vanaf het begin met een financieel tekort.

In 2016 moest de gemeente al ruim 640.000 euro bijdragen aan het zwembad terwijl de bedoeling was om de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage juist te beperken.

De sobere opzet van het zwembad, kosten bijna 6,5 miljoen euro, zorgt er ook niet voor om meer bezoekers te trekken.

Stichting Sportaccommodaties Zutphen (SSAZ), dat het nieuwe zwembad van de gemeente huurt, heeft aan de gemeente gemeld dat 2016 met een verlies wordt afgesloten van 88.000 euro.

De sluiting aan het begin van dit jaar vanwege gezondheidsklachten (zie gerelateerde artikelen)  zorgde ook voor 95.000 euro aan extra kosten en voor inkomstenderving.

Het zwembad is destijds gepresenteerd als het meest duurzaamste zwembad van Nederland en heeft een wedstrijdbad,  doelgroepenbad, peuterbad, kleedruimten en een horecagedeelte.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.