Welkom

splash3

Nieuws

Zwembad wordt game-omgeving

Studenten van de Universiteit van Utrecht hebben een permanente interactieve game ervaring ontwikkeld voor in en bij het zwembad. Onder de naam Waterwerken is het geinstalleerd in het recreatiebad van het nieuwe Koning Willem-Alexander Sportcomplex in Hoofddorp.

Door een reeks van op maat gemaakte applicaties die reageren op en communiceren met de zwemmers, nodigen ze de zwemmers uit om deel te nemen. Elke app is een ervaring op zich, of zowel gebruikers die liever low-level en passieve interactie willen of voor gebruikers die een actieve rol willen spelen.

Het meest zichtbare is een grote, 9 meter brede LED-scherm aan de rand van het zwembad, dat in staat is om water te spuwen uit 8 onafhankelijke nozzles. Het bestaat ook uit 10 camera’s voor de gebruiker-tracking, onderwater speakers en verlichting, en een enorme water ontploffing.
ledscherm
Het project is in samenwerking met de Gemeente Haarlemmermeer, VOF Huis van de Sport, Slangen + Koenen Architects en de Universiteit Utrecht tot stand gekomen. Voor meer informatie klik hier.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl