Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

De Kiefer weer open na plaatsen van nieuwe plafonds

Zwembad De Kiefer in Dedemsvaart is weer open na het noodzakelijk vervangen van alle plafonds. Het zwembad werd eind vorig jaar opgeschrikt door een paar vallende plafondplaten. Een onderzoeksbureau constateerden dat er in het plafondsysteem boven het binnenbad teveel speling zat tussen de houtwolcementpanelen en de stalen profielen waarin deze platen liggen.

De gemeente besloot direct alle plafondplaten te verwijderen, plaatste een noodplafond en afgelopen zomer zijn de werkzaamheden uitgevoerd voor het plaatsen van nieuwe plafonds. Alle plafondplaten in het zwembad en de overige ruimtes zijn nu vervangen door lichtgewicht plafonds en op het schuine gedeelte van het dak in het zwembad is een spanplafond geplaatst.

Houtwolcementplaten werden in de vorige eeuw vaak toegepast als plafondmateriaal in zwembaden. Later is gebleken dat deze platen na verloop van tijd vatbaar zijn door vochtinwerking. Tegenwoordig wordt dit materiaal niet meer toegepast in zwembaden.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuwjaars duik 2020 Scheveningen

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.