Welkom

moekesgat

Nieuws

Zwembad Vlieland kampt al jaren met tekorten

Vlieland is een prachtig eiland en met meer dan 200.000 bezoekers per jaar een toeristische attractie van formaat. Alleen wil het met de exploitatie van zwembad en sportcentrum Flidunen niet erg vlotten. Al jaren moet er geld bij om de exploitatie rond te krijgen.

Naast de subsidie van meer dan 300.000 euro per jaar moet er de laatste drie jaar richting de 70.000 euro bij om het sportcentrum draaiende te houden. Vorig jaar is er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het sportcentrum financieel op orde te krijgen, alleen is daar tot op heden nog weinig meegedaan.

Interne factoren spelen daarin een rol, er is een nieuw stichtingsbestuur gekomen en waren ook personele problemen. Onder de bevolking van het eiland is er wel voldoende draagvlak om het zwembad open te houden.

Saillant detail: In 2015 is Flidunen nog voor een kwart miljoen euro verduurzaamd waardoor het energieverbruik met 64 procent is teruggebracht.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Wordt dit de nieuwe Aquafitness rage van 2019?

Bij Zwemles Op Maat in Alkmaar wordt er eerdaags gestart met de Acquapole lessen.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.