Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Voor de liefhebber, zwembad te koop

Daar gaan we weer. Als een gemeente moet bezuinigen dan is een zwembad meestal als eerste aan de beurt.

Slecht nieuws voor zwembad De Hardenberg in Finsterwolde. De gemeente Oldambt wil het zwembad in de verkoop zetten.

Op deze manier wil Oldambt jaarlijks zo’n 500.000 euro besparen. De oplossing lijkt daarmee gevonden te zijn met het verkopen van het zwembad.

Oldambt is jaarlijks ongeveer een half miljoen euro kwijt aan het onderhoud van het complex en de bijbehorende gebouwen.

Door het complex te verkopen denkt de gemeente Oldambt van de onderhoudskosten af te zijn en zo te bezuinigen.

De gemeenteraad krijgt na de zomer het voorstel voorgelegd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zwembad verwarmt met heat-pipes

Camping De Pier in Uden heeft een zwembad dat wordt verwarmd middels de nieuwste techniek. Het betreft vacuüm buizen zogenaamde heat-pipes. Over een lengte van dertig meter ligt het vol met elf rekken heat-pipes die een vermogen geven van een kleine 30 KWatt. Dit wordt middels een pomp naar twee zwembaden gepompt.

Heat-pipes

Onbeperkt gratis energie voor diverse toepassingen, zoals warm-tapwater productie of het verwarmen van uw zwembad.  Werden er voorheen nog vaak vlakke plaatcollectoren gebruikt voor het opnemen van zonnewarmte, dan tegenwoordig wordt steeds vaker gebruik gemaakt van vacuüm buiscollectoren, de zogenaamde heat-pipes. Een compleet zonneboilersysteem bestaat uit drie componenten: de collector, het opslagvat en het besturingssysteem. Door verschillende modulen aan elkaar te koppelen kan voor iedere situatie het ideale systeem worden samengesteld. Er kan niet alleen een enkelvoudig systeem voor een 150 liter boiler gemaakt worden, maar ook een complete warmtecentrale voor 10.000 liter bedrijfswater. Aangezien de gasprijs een stijgende trend kent, zal de energienota navenant hoger worden. Om in de toekomst de kosten voor energie in de hand te kunnen houden, en zelfs te verlagen, is de heat-pipe collector de oplossing. Afhankelijk van de benodigde hoeveelheid warm water wordt er een voorraadtank geplaatst en worden er collectoren op een daarvoor geschikt locatie gemonteerd.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.