Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Voor de liefhebber, zwembad te koop

Daar gaan we weer. Als een gemeente moet bezuinigen dan is een zwembad meestal als eerste aan de beurt.

Slecht nieuws voor zwembad De Hardenberg in Finsterwolde. De gemeente Oldambt wil het zwembad in de verkoop zetten.

Op deze manier wil Oldambt jaarlijks zo’n 500.000 euro besparen. De oplossing lijkt daarmee gevonden te zijn met het verkopen van het zwembad.

Oldambt is jaarlijks ongeveer een half miljoen euro kwijt aan het onderhoud van het complex en de bijbehorende gebouwen.

Door het complex te verkopen denkt de gemeente Oldambt van de onderhoudskosten af te zijn en zo te bezuinigen.

De gemeenteraad krijgt na de zomer het voorstel voorgelegd.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zwembad verwarmd met een houtkachel

Voor een buitenzwembad maken energiekosten een aanzienlijk deel uit van de totale kosten. Zeker in koude periodes is energieverlies aanzienlijk. Met de houtkachel van Størvatt kunt u het zwembad (bij)verwarmen, en zorgen voor een sfeerverhogend effect. Deze zwembadverwarming heeft een energie-opbrengst tot 35KwH en is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot ca. 70m3. De Størvatt zwembadverwarming onderscheidt zich van de andere systemen natuurlijk vooral door de te gebruiken alternatieve brandstof; hout. Het voordeel van hout is dat het een natuurlijke en vervangbare energiebron is. Naast de houtkachel biedt Størvatt ook nog oplossingen in isolatie (Heatsavr) om het energieverlies te beperken. De houtkachel, zichtbaar vanaf het zwembad, zorgt bovendien voor een behaaglijke sfeer.

De volgende bedrijven in de recreatiesector maken inmiddels gebruik van het systeem:
Bij Thermen Holiday daalde de temperatuur van de spa’s iets te veel in de winter, door de zwembadverwarming hiervoor te plaatsen zijn de spa’s altijd heerlijk warm.
Camping Chantegrill wil het zwembad snel verwarmen buiten het hoogseizoen, maar ook op de koudere dagen in het hoogseizoen een temperatuur daling voorkomen.
Meer informatie: www.storvatt.com

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.