Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

‘Zwembad ’t Wilgerak in een lastig pakket’

Naar nu blijkt is een islamitisch Syrisch meisje met lichaam bedekkende zwemkleding deze zomer geweigerd bij openluchtzwembad ’t Wilgerak in Schoonhoven.

Een leraar van de school waar het meisje op zit heeft het voorval nu gemeld aan de lokale politiek.

Het bleek dat de medeleerlingen van het meisje geld bij elkaar hadden gespaard voor een speciaal badpak om haar mee te kunnen laten zwemmen.

De gemeente heef aangegeven dat het eens is met de klacht en dat er in strijd is gehandeld met het recht op de vrijheid van godsdienst.

Het zwemmen in speciale zwemkleding voor moslima is in Nederland toegestaan.

In de praktijk blijkt dat het niet veel wordt gedaan en er meestal op de daarvoor speciaal gereserveerde uren word gezwommen.

Een paar geleden was er in België enorm veel ophef omdat zwembaden bezoekers met een zogeheten burkini weigerde vanwege de hygiene en veiligheid.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.