Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembad Electra gaat van het gas af

Zwembad Electra in Lauwerzijl gaat verder fors verduurzamen. Het neemt maatregelen om het stroom en vooral het gasverbruik terug te dringen. Enkele jaren geleden werden er zonnepanelen in combinatie met zonnecollectoren geplaatst wat het stroom en gasverbruik al bijna tot de helft terugbracht.

Er komen naast de 72 bestaande zonnepanelen nog eens 224 bij op het terrein van het zwembad en de gasketel wordt vervangen door een warmtepomp. Hiermee gaat het zwembad het grootste deel van het energieverbruik zelf opwekken en wordt het gasverbruik tot een minimum gereduceerd.

Het verduurzamen van het zwembad is uiteraard een forse investering maar de stichting die het zwembad exploiteert, gaat ervan uit de investering binnen 10 jaar terug te verdienen. Het verduurzamen van zwembad Electra is onderdeel van een stimuleringsproject van de gemeente Zuidhorn. Zwembad De Griffioen in Grijpskerk ontvangt ook subsidie van de gemeente voor het verduurzamen van het zwembad.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl