Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembad discussie Twenterand nadert hoogtepunt

In de gemeente Twenterand is een grote discussie gaande over het wel of niet realiseren van een nieuw overdekt zwembad in Vriezenveen. De gemeente telde tot enkele jaren geleden vier zwembaden. Het exploitatietekort drukte teveel op de begroting dat er werd besloten om de openluchtzwembaden De Plump in Westerhaar en De Groene Jager in Den Ham af te stoten.

De Groene Jager wordt nu geexploiteerd door vrijwilligers in de vorm van een stichting en De Plump is inmiddels gesloopt omdat er geen interesse was voor overname. Daarnaast exploiteert de gemeente nog openluchtbad De Zandstuve in Vroomshoop en overdekt zwembad De Stamper in Vriezenveen.

Nu wil de gemeente in Vriezenveen een nieuw overdekt zwembad gaan bouwen, als vervanging van De Stamper in Vriezenveen, omdat deze is verouderd. Er is berekend door een extern bureau dat het exploitatietekort van het nieuwe bad en openluchtbad De Zandstuve in Vroomshoop wordt geschat op ruim 900.000 euro.

Dus moeten er maatregelen worden getroffen om de exploitatie kosten te verlagen. Een optie is om het eventuele nieuwe bad op een andere locatie te bouwen maar volgens een extern onderzoeksbureau loopt het exploitatietekort dan nog meer op.

Tegenstanders van de plannen vinden een nieuw overdekt bad naast openluchtbad De Zandstuve in Vroomshoop een beter optie  is omdat het extra bezoekers in de vorm van toeristen zal trekken. De Dorpsraden van de betrokken gemeenten mengen zich ook in het zwembad verhaal en trekken de financiële onderbouwing van het project in twijfel en vinden dat de gemeente Twenterand beter het geld ergens anders aan kan besteden. Al met al een stevige discussie dat nu tot een hoogtepunt is gekomen. Later meer hierover.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.