Welkom

splash3

Nieuws

Zwembad dicht na controle op corrosie

De gevolgen van de controles van gemeenten op corrosie bij zwembaden worden steeds meer zichtbaar. Het zwembad van zwemschool Zwemperfekt in Breda is voorlopig op last van de gemeente gesloten, directe aanleiding is een controle op corrosie.

Er is door de gemeente corrosievorming geconstateerd wat welllicht te maken heeft met slechte ventilatie, vanwege het niet goed functioneren van het klimaatbeheersingssysteem. Om de veiligheid te kunnen garanderen is besloten om het zwembad tijdelijk te sluiten.

Om er zeker van te zijn laat de gemeente een second opinion uitvoeren op het keuringsrapport dat het zwembad zelf eerder had ingediend. Exploitanten van zwembaden zijn verplicht aan te tonen dan hun accommodaties aan het Bouwbesluit voldoen en veilig zijn.

Gemeenten moeten dit in opdracht van het Rijk controleren en eventueel maatregelen nemen. Zwemschool Zwemperfect maakt deel uit van een verzamelcomplex van bedrijven waar onder andere ook een bowlingbaan is gevestigd. Eerder was hier een megafitnesscentrum gevestigd maar dat ging failliet, waarna het pand is omgebouwd tot verzamelbedrijvencomplex.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl