Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembad De Zeehoek zit in een lastige situatie

Een probleem waar veel zwembaden mee te kampen hebben, het terugdraaien van de subsidiekraan door gemeenten. In de huidige zwembad cultuur kan dat eigenlijk niet en het zal ervoor zorgen dat steeds meer zwembaden in de problemen zullen komen.

Zwembad De Zeehoek in Wervershoof is zo’n voorbeeld. Het zwembad trekt bijna 100.000 bezoekers per jaar en is eigendom van de Stichting De Zeehoek en wordt ook geëxploiteerd door de stichting. Het zwembad is toe aan een grondige renovatie maar de gemeente Medemblik waar Wervershoof onder valt wil de subsidie gaan afbouwen, het zwembad ontvangt nu 200.000 euro per jaar.

Een onderzoeksbureau heeft het idee geopperd om de gronden rondom het zwembad te verkopen aan een externe partij om zo geld te genereren, dat kan 2 miljoen euro opleveren. Met dat geld zou het zwembad gered kunnen worden. Maar projectontwikkeling kost tijd en die tijd is er niet meer, de gemeenteraad van Medemblik is nu aan het woord.

Zwembaden raken steeds vaker in een soort spagaat situatie vanwege het stopzetten of verlagen van de subsidies en daar zullen maatregelen tegen moeten worden getroffen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.