Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwembad De Lansingh: duurzaam en modern

Sinds begin maart 2012 wordt zwembad De Lansingh in Krimpen aan den IJssel verbouwd om het bad duurzamer en nog veiliger te maken. De buitenkant krijgt ook een moderne uitstraling met een grote glazen wand. Zo komt er veel meer daglicht binnen, wat prettig is voor de zwembadbezoekers en de mensen die er werken. Gert Kelder vertelt namens het hele zwembadteam waarom de verbouwing nodig was: “Het overdekte zwembad is 20 jaar oud. Het blijkt dat we veel energie kunnen besparen door technische en bouwkundige aanpassingen. De investeringen die we nu doen, verdienen zich in een aantal jaar terug. Dat geldt ook voor de zonnepanelen die op het dak komen. Door het gebouw nu zo duurzaam mogelijk aan te passen, kan het nog tientallen jaren mee. Naast dit hoofddoel hebben we veel andere zaken ook verbeterd.”

De zwembadbezoekers hebben hier op korte termijn veel voordeel van. Gert: “De entreehal is nu veel lichter, wat de sfeer en de veiligheid ten goede komt. Veel vaste bezoekers hebben een elektronische zwempas en komen via de poortjes binnen. Lange rijen behoren tot het verleden. De kleedruimten zijn opgeknapt en er zijn nu ook gezinsruimten. Meer en makkelijker schoon te houden toiletten zorgen voor een nog betere hygiene. Ook is een toilet geplaatst bij het instructiebad, zodat de badmeesters en -juffen de kinderen tijdens zwemles beter in de gaten kunnen houden. Ook is de saunaruimte moderner en voorzien van een wandschildering. Op dit moment worden alle technische installaties aangesloten en getest. Deze installaties zorgen voor een verbeterde luchtkwaliteit en zuinigere verwarming. Eigenlijk zijn er zoveel verbeteringen, dat ik ze niet allemaal kan opnoemen. Een paar springen in het oog. Zo kunnen we de temperatuur beter beheersen door glazen scheidingswanden tussen het wedstrijd- en recreatiebad en tussen recreatie- en instructiebad. Er is een aparte EHBO-ruimte met goed zicht op het zwembad, wat de veiligheid ten goede komt. Verder wordt het buitenbad ’s nachts afgedekt met een verschuifbaar dak om sterke afkoeling te voorkomen en komt er naast de ligweide een nieuwe waterspeelplaats voor kleine kinderen. Eind 2012 is alles klaar.”

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Nieuw zwembad voor Beuningen

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl