Welkom

splash3

Nieuws

Zwembad Almere wordt verwarmd door restwarmte centrale

Het nieuwe zwembad in Almere Poort dat sinds vorig jaar in aanbouw is, wordt aangesloten op het lokale stadswarmtenetwerk van energieleverancier Nuon. Hierdoor wordt de verwarming en warmwatervoorziening van het zwembad in één klap CO2-vriendelijk en vermindert de CO2-uitstoot met 50 tot 100 procent.

Het warmtenet waarop het nieuwe zwembad in Almere Poort wordt aangesloten, maakt gebruik van restwarmte van de elektriciteitscentrale in Diemen. De aansluiting van het nieuwe zwembad op stadswarmte past binnen de ambitie van de gemeente om in 2022 een CO2-neutraal te zijn.

Door de aansluiting op het warmtenet bespaart het zwembad ook op het onderhoud van een reguliere energievoorziening. Want het onderhoud van het warmteafleverstation van de stadswarmte ligt bij Nuon.

Helaas is het niet voor alle gemeenten mogelijk om gebruik te maken van stadswarmte. Er moet namelijk wel een energie centrale in de nabije omgeving aanwezig zijn. Almere is de tweede gemeente die stadswarmte gaat toepassen. Maar er zijn ook voorbeelden van gebruik van restwarmte vanaf andere locaties.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl