Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zoutelektrolyse in Gennep

De oplevering van de zoutelektrolyse voor zwembad Pica Mare heeft plaatsgevonden, een techniek om zwemwater te desinfecteren. Met deze milieuvriendelijke techniek behoort chloorlucht in de zwemzaal tot het verleden. Met behulp van de zoutelektrolyse wordt voor elk zwembassin de exact benodigde hoeveelheid chloor aangemaakt uit gewoon keukenzout. Hierdoor hoeft het zwembad niet meer te voorzien in chlooropslag en chloortransport, een grote vooruitgang voor de bezoekers én het milieu.

Locatiemanager Mark Costermans is zeer enthousiast over het nieuwe systeem: “het principe van zoutelektrolyse kent louter voordelen. Het is veiliger in gebruik omdat het niet mogelijk is dat chloorgaswolken vrij komen en er geen chloortransport meer nodig is. Ook de veiligheid voor de technisch medewerkers is vergroot, omdat de zoutelektrolyse installatie geen druk bevat. Met de ingebruikname van de zoutelektrolyse wordt ook de luchtkwaliteit verbeterd. Ook zal door het doseren van zuiver chloor minder irritatie aan de ogen en slijmvliezen ontstaan wat de beleving van het zwemmen voor de klant positief beïnvloed.”

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.