Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zonnecellen gevel verdient zichzelf terug

Het integreren van zonnecellen in gevels is de afgelopen jaren flink toegenomen. Agentschap NL heeft het subsidiepotje voor de Energie Investeringsaftrek (EIA 2013) geopend. Hierin zijn subsidies voor het opwekken van duurzame energie opgenomen, waaronder de gevel. Gevels leveren daardoor geld op en de investering van organisaties daalt. Door gebruik te maken van de EIA 2013 kunnen organisaties investeringen beperken. Bij het slim opnemen van zonnecellen in de gevel kunnen andere bouwmaterialen achterwege blijven. Op deze manier wordt duurzaam geïnvesteerd en dubbel bespaard. Een goed voorbeeld van het gebruik van zonnecellen in de gevel, is zwembad van Recreatiecentrum Zevenkampse Ring in Rotterdam. De oorspronkelijke gevel was al geruime tijd aan vervanging toe. Het eerste ontwerp betrof een vliesgevel met daarin geëmailleerde glaspanelen. Deze panelen van gekleurd glas hebben de eigenschap onderhoudsarm te zijn en nauwelijks in kleur te degraderen. Het geeft het zwembad een moderne look. Geëmailleerde glaspanelen zien er nagenoeg hetzelfde uit als amorfe zonnepanelen. Met een extra investering van twintig euro per vierkante meter, levert deze gevel bij de huidige energieprijzen, jaarlijks ruim tien euro per vierkante meter op. Na twee jaar verdient deze gevel zichzelf terug.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.