Welkom

splash3

Nieuws

Tijdelijke energie steunregeling stopt voor zwembaden

Het is over en uit met de tijdelijke steunregeling voor openbare zwembaden. Dat is na Prinsjesdag duidelijk geworden.

Zwembaden moeten vanaf nu hun eigen broek omhoog houden. Er zit nog 44 miljoen euro in de energiesubsidiepot van de oorspronkelijke 207 miljoen euro.

Maar het kabinet weigert zwembaden nog langer het hoofd boven water te laten houden.

Minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) stelt de energieprijzen inmiddels weer terug zijn op het niveau van voor de energiecrisis of zelfs daaronder.

Dus is het mogelijk om een beter energiecontract af te sluiten bij leveranciers.

Zwembaden die met het wegvallen van de tijdelijke energiesteun kopje onder dreigen te gaan kunnen dus niet meer aankloppen bij het kabinet.

Er moet nu versneld actie worden genomen om te verduurzamen waardoor het verbruik van energie naar beneden kan worden gebracht.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zonnebank advies via nieuwe app

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) lanceert de Nederlandstalige versie van de app TAN-R. Met deze app voor de smartphone kunnen consumenten voordat zij een bezoek aan de zonnebank brengen, zelf hun huidtype bepalen. De app geeft ook advies over het gebruik van de zonnebank en eventuele risico’s die daar aan verbonden zijn. De app is in opdracht van 12 Eu-lidstaten (inclusief Nederland) door de Europese organisatie PROSAFE ontwikkeld. Aanleiding daarvoor is een recent uitgevoerde handhavingsactie in deze EU-lidstaten gericht op het veilig gebruik van zonnebanken in zonnestudio’s, sportstudio’s en zwembaden. De NVWA was hiervan de initiatiefnemer en projectleider. Uit de handhavingsactie in de 12 EU lidstaten blijkt dat in ongeveer de helft van de zonnebankcentra en andere gelegenheden waaronder fitnesscentra en zwembaden, de wettelijke uv-stralingslimiet van 0,3W/m2 wordt overschreden. Bovendien krijgen consumenten onvoldoende voorlichting over de risico’s van zonnebankgebruik en vaak geheel geen individueel gebruiksadvies. Vergeleken met de andere lidstaten is de situatie in Nederland beter. Het naleefniveau bij zonnestudio’s ligt op ongeveer 80% en de informatievoorziening is goed. Dit komt mede door eerdere succesvolle aanpak van de NVWA in samenwerking met de brancheorganisatie Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ). U kunt de app hier downloaden

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl