Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Met zijn allen zo snel mogelijk van het gas af

Dat is de wens en de gedachte van alle zwembaden. De gasprijzen zijn torenhoog en worden in de toekomst alleen maar hoger.

De gasprijzen zijn nu hoger dan ooit en dat heeft grote gevolgen voor zwembaden die geen vast energiecontract hebben.

Dus gaat iedereen versneld van het gas af. Want als dat niet gebeurd wordt het entreekaartje van het zwembad alsmaar hoger.

En dat willen we niet, de inflatie is al hoog genoeg. Warmtepompen en zonnepanelen moeten dus voorkomen dat het entreekaartje duurder wordt.

Zonnepanelen en warmtepompen zijn de manier om een zwembad verwarmen.

Het is de oplossing om de kosten zelf in de hand te houden door op deze manier te gaan verduurzamen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zonnebank advies via nieuwe app

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) lanceert de Nederlandstalige versie van de app TAN-R. Met deze app voor de smartphone kunnen consumenten voordat zij een bezoek aan de zonnebank brengen, zelf hun huidtype bepalen. De app geeft ook advies over het gebruik van de zonnebank en eventuele risico’s die daar aan verbonden zijn. De app is in opdracht van 12 Eu-lidstaten (inclusief Nederland) door de Europese organisatie PROSAFE ontwikkeld. Aanleiding daarvoor is een recent uitgevoerde handhavingsactie in deze EU-lidstaten gericht op het veilig gebruik van zonnebanken in zonnestudio’s, sportstudio’s en zwembaden. De NVWA was hiervan de initiatiefnemer en projectleider. Uit de handhavingsactie in de 12 EU lidstaten blijkt dat in ongeveer de helft van de zonnebankcentra en andere gelegenheden waaronder fitnesscentra en zwembaden, de wettelijke uv-stralingslimiet van 0,3W/m2 wordt overschreden. Bovendien krijgen consumenten onvoldoende voorlichting over de risico’s van zonnebankgebruik en vaak geheel geen individueel gebruiksadvies. Vergeleken met de andere lidstaten is de situatie in Nederland beter. Het naleefniveau bij zonnestudio’s ligt op ongeveer 80% en de informatievoorziening is goed. Dit komt mede door eerdere succesvolle aanpak van de NVWA in samenwerking met de brancheorganisatie Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ). U kunt de app hier downloaden

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.