Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Het blijft golven in het nieuwe zwembad van Oss

In gezamenlijk overleg hebben de gebruikers, de exploitant en de gemeente Oss bepaald hoe het nieuwe zwembad eruit moet komen te zien.

Het nieuwe en vooral duurzame zwembad krijgt een recreatief golfslagbad, een doelgroepenbad, een instructiebad en een wedstrijdbad.

Het huidige Golfbad is aan het einde van de levensduur en is toe aan vervanging. De gemeenteraad moet hier nu uiteindelijk een besluit over nemen.

De volgende stap is het maken van een definitief ontwerp en met de voorbereiding van de aanbesteding en de bouw in 2024.

Om vervolgens medio 2024 met de bouw te starten zodat het zwembad de eerste helft van 2026 opgeleverd kan worden.

Maar alles is wel de komende tijd afhankelijk van de economische ontwikkelingen in Nederland.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zonnebank advies via nieuwe app

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) lanceert de Nederlandstalige versie van de app TAN-R. Met deze app voor de smartphone kunnen consumenten voordat zij een bezoek aan de zonnebank brengen, zelf hun huidtype bepalen. De app geeft ook advies over het gebruik van de zonnebank en eventuele risico’s die daar aan verbonden zijn. De app is in opdracht van 12 Eu-lidstaten (inclusief Nederland) door de Europese organisatie PROSAFE ontwikkeld. Aanleiding daarvoor is een recent uitgevoerde handhavingsactie in deze EU-lidstaten gericht op het veilig gebruik van zonnebanken in zonnestudio’s, sportstudio’s en zwembaden. De NVWA was hiervan de initiatiefnemer en projectleider. Uit de handhavingsactie in de 12 EU lidstaten blijkt dat in ongeveer de helft van de zonnebankcentra en andere gelegenheden waaronder fitnesscentra en zwembaden, de wettelijke uv-stralingslimiet van 0,3W/m2 wordt overschreden. Bovendien krijgen consumenten onvoldoende voorlichting over de risico’s van zonnebankgebruik en vaak geheel geen individueel gebruiksadvies. Vergeleken met de andere lidstaten is de situatie in Nederland beter. Het naleefniveau bij zonnestudio’s ligt op ongeveer 80% en de informatievoorziening is goed. Dit komt mede door eerdere succesvolle aanpak van de NVWA in samenwerking met de brancheorganisatie Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ). U kunt de app hier downloaden

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl