Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zijn bouwprojecten of renovaties nog wel mogelijk?

Zoals bekend rijzen de kosten van bijna alles de pan uit. Zowel in het gewone leven maar ook in het bedrijfsleven waaronder de bouw.

Het is niet normaal hoe de prijzen van bouwmaterialen de laatste jaren zijn gestegen. Om een bouwproject of renovatie te realiseren heb je tegenwoordig hele grote zakken geld nodig.

En waar gaat het heen? Openluchtzwembad De Waterman in Wateringen moet hoognodig renoveren en verduurzamen.

Door de gemeente Westland is in 2020 – 2,6 miljoen euro uitgetrokken om dit te realiseren. Alleen blijkt nu dat er 2 miljoen euro! meer nodig is.

Waar gaat dit heen? Als je nog langer wacht stijgen de kosten waarschijnlijk nog meer.

Het gevolg hiervan is dat projecten worden uitgesteld en dat men kiest voor tijdelijke oplapmiddelen of men gaat noodgedwongen dicht.

En dat is waar de gemeenteraad van Westland zich in september over moet gaan buigen, een lastig dilemma.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zonnebank advies via nieuwe app

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) lanceert de Nederlandstalige versie van de app TAN-R. Met deze app voor de smartphone kunnen consumenten voordat zij een bezoek aan de zonnebank brengen, zelf hun huidtype bepalen. De app geeft ook advies over het gebruik van de zonnebank en eventuele risico’s die daar aan verbonden zijn. De app is in opdracht van 12 Eu-lidstaten (inclusief Nederland) door de Europese organisatie PROSAFE ontwikkeld. Aanleiding daarvoor is een recent uitgevoerde handhavingsactie in deze EU-lidstaten gericht op het veilig gebruik van zonnebanken in zonnestudio’s, sportstudio’s en zwembaden. De NVWA was hiervan de initiatiefnemer en projectleider. Uit de handhavingsactie in de 12 EU lidstaten blijkt dat in ongeveer de helft van de zonnebankcentra en andere gelegenheden waaronder fitnesscentra en zwembaden, de wettelijke uv-stralingslimiet van 0,3W/m2 wordt overschreden. Bovendien krijgen consumenten onvoldoende voorlichting over de risico’s van zonnebankgebruik en vaak geheel geen individueel gebruiksadvies. Vergeleken met de andere lidstaten is de situatie in Nederland beter. Het naleefniveau bij zonnestudio’s ligt op ongeveer 80% en de informatievoorziening is goed. Dit komt mede door eerdere succesvolle aanpak van de NVWA in samenwerking met de brancheorganisatie Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ). U kunt de app hier downloaden

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl