Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zonne-energie is als energiebron big business geworden

Vorig jaar is er wereldwijd veel meer geïnvesteerd in zonne-energie, dat blijkt uit een rapport van de VN, de investeringen stegen met 18% naar ruim 130 miljard euro.

Zonne-energie, windenergie, biomassa en andere vormen van energie produceerden vorig jaar samen ruim 12 % van alle elektriciteit wereldwijd. Volgens het rapport komt de stijging in deze duurzame vorm vooral door de sterk dalende prijzen voor zonnepanelen.

De prijzen van zonnepanelen zijn aanzienlijk naar beneden gegaan, in tien jaar tijd zijn de panelen maar liefst tweederde goedkoper geworden. In Nederland neemt het gebruik en toepassing van zonne-energie ook grote vormen aan en de zwembaden kunnen daarover meepraten.

Netbeheerder Tennet ziet dat zonne-energie steeds belangrijker wordt in de energievoorziening en zal er in 2032 meer stroom opgewekt worden via zonnepanelen dan door windmolens.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.