Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zoetermeer is de winnaar van de slechtste deal ever

De gemeente verkocht het zwembad complex met binnen- en buitenbaden in 2013 voor slechts 1,8 miljoen euro aan projectontwikkelaar Sweet Lake Wellness.

Sindsdien gebeurt er weinig met het complex, de binnenzwembaden zijn al jaren dicht en de projectontwikkelaar kondigt steeds plannen aan maar telkens wordt het weer uitgesteld.

Het zwembad complex lijkt ten prooi gevallen aan een dubieuze vastgoed deal waarvan de inwoners van Zoetermeer de dupe zijn geworden.

Bij de verkoop van zwembad Het Keerpunt is Sweet Lake Wellness een erfpachtovereenkomst aangegaan met de gemeente Zoetermeer.

Een belangrijke onderdeel in deze erfpachtovereenkomst is de verplichting om jaarlijks het buiten zwembad gedurende 8 weken open te stellen.

Sweet Lake Wellness wil nu onder de verplichte openstelling uit omdat ze deze zomer willen gaan starten met de verbouwing van hun wellnesscentrum.

In december 2018 heeft Sweet Lake Wellness te kennen gegeven te gaan starten met de bouw van het wellnesscentrum. Ondanks herhaalde verzoeken is het niet gestart met de bouw.

En nu vragen ze de gemeente om af te wijken van de gemaakte afspraak in de erfpachtovereenkomst en het buiten zwembad deze zomer niet open te hoeven stellen.

Het college van B & W wil Sweet Lake Wellness nu met een kort geding dwingen het buiten zwembad open te stellen deze zomer.

Het bizarre van dit alles is dat Zoetermeer nu weer plannen heeft om zelf een nieuw zwembad te gaan bouwen. Over kapitaalvernietiging gesproken.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Renovatie Zwembad De Smelen Geldrop

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: info@zwemrekreatie.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar info@zwemrekreatie.nl