Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zitten gemeenten in hun maag met de zwembaden?

Kleine en middelgrote gemeenten hebben financieel het moeilijk om hun zwembaden open te houden. Steeds vaker wordt er gekeken naar plannen om zwembaden over te dragen aan vrijwilligers, stichtingen of om te gaan privatiseren. Dat blijkt uit een onderzoek van het Mulier Instituut.

Inwoners van gemeenten vinden het openhouden van zwembaden belangrijk en komen veelvuldig op de bres voor het behoud van hun zwembaden. Maar gemeenten vinden dat er teveel subsidie geld naar de zwembaden gaat. En dat heeft mede te maken dat gemeenten op allerlei manieren moeten bezuinigen door de overheid. Ook de vele herindelingen van gemeenten zorgen ineens voor meerdere zwembaden. En hoe ga je daar mee om? Over de toekomst van het lokale zwembad wordt in éénderde van de coalitieakkoorden gesproken, volgens het onderzoek van het Mulier Instituut. Belangenorganisaties binnen de branche erkennen ook het probleem, maar hebben nog niet een oplossing voor handen.

Een andere oplossing voor gemeenten is, dat het waarschijnlijk vanaf 1 januari toegestaan is om natuurbaden aan te leggen. Dan zijn de kosten uiteraard voor een gemeente uiteraard veel minder. Alleen moet er wel plek zijn te vinden in de regio om zoiets aan te leggen.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Emmen heeft een nieuwe Aquarena

Eindelijk is het zover, het nieuwe zwembad Aquarena in Emmen is in gebruik genomen. Het nieuwe zwembad vlakbij het voetbalstadion van Emmen kostte 15 miljoen euro.

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.