Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zijn ze in Hoorn de weg kwijt?

Sinds het aantreden van Optisport in 2016 als exploitant van de Hoornse zwembaden zijn er constant negatieve berichten in het nieuws van de gebruikers. Zwembad De Waterhoorn in Hoorn en De Wijzend in Zwaag zijn regelmatig een punt van discussie.

De gemeente Hoorn heeft in 2016 besloten dat het exploiteren van zwembaden niet meer tot haar kerntaken behoort. Na een gunningsperiode is Optisport uit bus gekomen als nieuwe exploitant en heeft met de gemeente voor 10 jaar een contract afgesloten.

Als er een nieuwe commerciële exploitant komt gelden er ook nieuwe regels. Die kijkt als eerste naar de huidige situatie en wil deze uiteraard verbeteren. Alleen zijn de bezoekers nog niet zover, die klagen over van alles en nog wat.

Het is nu zelfs zover dat de gemeenteraad voorstelt om personen in te zetten die als gewone bezoeker de gemeente gaat rapporteren over alles wat hij of zij tegenkomen. Deze zogeheten ’mystery guests’ moeten gaan checken of Optisport zich wel houdt aan de normen voor veiligheid, hygiëne en toezicht.

Op deze manier hopen ze de onrust weg te nemen bij de gebruikers van de baden. De gemeente Hoorn zou eens goed achter de oren moeten krabben of dit wel een methode is om met elkaar om te gaan. Om de tafel gaan met elkaar lijkt een betere oplossing.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.