Welkom

splash3

Nieuws

ZEMBLA duikt in de wereld van legionella

Onderzoeksprogramma ZEMBLA is in de wereld gedoken van legionella preventie. Het blijkt dat het aantal ziektegevallen door legionella ondanks alle genomen maatregelen blijft stijgen.

Volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) waren er in 2017, 561 gevallen van besmetting waarvan 70% in Nederland. Sinds de uitbraak bij Westfriese Flora in Bovenkarspel, eerdaags 20 jaar geleden, zijn er veel maatregelen genomen om legionella te voorkomen.

Het zijn vooral mensen met een verminderde weerstand die een besmetting oplopen en het blijkt de opsporing van de bron buitengewoon lastig. Slechts in een enkel geval wordt de besmettingshaard gevonden, zodat veel patiënten er nooit achterkomen waar en waardoor ze zijn besmet.

U kunt via deze link de uitzending van Zembla terugkijken en via ZwemRekreatie alle informatie terugvinden over dit onderwerp.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Techniek van een nieuw zwembad

Lid worden

Archief ZwemRekreatie

Het archief van ZwemRekreatie omvat duizenden artikelen. Stuur een email voor meer informatie: zwemrekreatie@ziggo.nl

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u een mail sturen naar zwemrekreatie@ziggo.nl