Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

X-stream glijbaan gevaarlijk?

Als we de berichtgeving in de media mogen geloven is X-stream glijbaan in het Tikibad van Duinrell levensgevaarlijk. De glijbaan die in 2010 in gebruik is genomen heeft volgens zeggen diverse ongelukken veroorzaakt. De X-stream begint op 7 meter hoogte in een cabine. Met een druk op een knop valt de bodem weg en stort de zwemmer met een vaart van 40 kilometer per uur door een buis in het water. Duinrell bevestigt het verhaal in De Telegraaf. ‘Het aantal incidenten klopt’, maar een woordvoerder van Duinrell voegt eraan toe dat de X-stream 65.000 keer per jaar gebruikt wordt. Oordeel zelf, zie video hieronder.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Zwembadtherapie voor coronapatienten

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.