Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Zwemmen in je blootje wordt populair bij de zwembaden

Voor iedere doelgroep binnen de samenleving zijn er wel uren beschikbaar in het zwembad. Zwembaden vormen daardoor een goede afspiegeling van de maatschappij.

Na jaren in een soort verdomhoekje te hebben gezeten is het blootzwemmen weer populair bij de zwembaden. Eerder meldde we al op deze site dat het bij Swimfun in Joure een groot succes is en het wordt nu als vast onderdeel op het programma geplaatst.

Het trekt honderden bezoekers en het levert daardoor belangrijke inkomsten op voor het zwembad. In navolging van Joure blijkt het blootzwemmen in Deventer bij zwembad De Scheg nu ook aan te slaan.

Op verschillende plekken in het land worden er nu uren gereserveerd voor blootzwemmen. Blootzwemmen lijkt in ene geen taboe meer, als we de reacties mogen geloven. Terwijl we van de andere kant, mede door de invloed van internet en social media, steeds preutser worden.

Alleen hangt er om blootzwemmen en naaktrecreatie nog altijd een bepaalde zweem. De associatie tussen bloot en seks is vrij sterk. Maar seks is juist geen drijfveer voor de echte naturisten, zegt de NFN op haar website. Maar als we verder kijken op de website van de naturisten federatie staan er wel allerlei contact advertenties die het tegendeel bewijzen.

Volgens de cijfers gaan zo’n twee miljoen Nederlanders regelmatig uit de kleren. De sauna is het hele jaar daardoor populair en ook de naaktstranden en campings. Of we het met blootzwemmen bij zwembaden hebben over een hype zal de toekomst gaan uitwijzen maar feit is dat het honderden bezoekers trekt en zeer populair aan het worden is.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.