Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Wordt naaktzwemmen steeds meer geaccepteerd?

Het begint er wel op te lijken. Honderden mensen hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om in het door de NFN (Naturisten Federatie Nederland) volledig afgehuurde Tikibad in Wassenaar naakt te gaan zwemmen.

Bij Swimfun in Joure kon er ook voor het eerst naakt worden gezwommen. Volgens het zwembad was het een groot succes en er komt een vervolg. Een voorzichtige conclusie is wellicht dat het naaktzwemmen steeds meer wordt geaccepteerd.

Volgens cijfers van de NFN brengen 2 miljoen Nederlanders een deel van hun vrije tijd naakt door. De vereniging is al jaren bezig om het naakt recreëren uit de taboe sfeer te krijgen en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen.

Maar toch lijkt het er ook op dat we steeds preutser aan het worden zijn, douchen na het sporten bij een vereniging wordt niet meer naakt gedaan. Topless zonnen onder jongeren neemt ook af, volgens een recent onderzoek van Een Vandaag.

Bijna 50 procent zont niet meer topless, hoewel dat ook te maken heeft met de invloed van internet en social media en de angst dat er foto’s of video’s worden verspreid.

In ieder geval is het bij een aantal zwembaden in Nederland mogelijk om naakt te kunnen zwemmen op vastgestelde tijden, net als voor iedere andere doelgroep.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.