Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Wordt het Julianabad de dupe van een mislukt recreatieproject?

Wat ruim een jaar geleden begon als een mooi burgerinitiatief lijkt nu uit te gaan als een nachtkaars. De pogingen om het Julianabad in Arnemuiden weer open te krijgen lijken te stranden.

De gemeente Middelburg wil niet garant staan voor eventueel technisch onderhoud aan het zwembad. Stichting Behoud Julianabad Arnemuiden die het intitiatief startte gaat nu in overleg of men de plannen voor heropening nog gaat doorzetten.

Middelburg heeft wel ingestemd met een structurele subsidie van 45.000 euro en een eenmalige subsidie van 15.000 euro om op te starten. Het enige openluchtbad in de gemeente Middelburg kreeg eerder ook al 45.000 euro Europese subsidie.

Ook wist de stichting geld op te halen via sponsoring en zijn er veel vrijwilligers die mee willen werken aan het opknappen van het zwembad. Maar onderhoud aan de technische installatie kan veel geld gaan kan kosten en dat heeft de stichting niet.

De gemeente Middelburg verkeert financieel in zwaar weer, mede door een tot nu toe mislukt recreatieproject in Arnemuiden. Voor zo’n 5 miljoen euro zit de gemeente in het 3 jaar geleden failliet verklaarde project Waterpark Veerse Meer.

Er zijn nu wel weer plannen met een nieuwe investeerder maar de gemeente weet nog niet hoeveel van dat bedrag terugkomt. Inmiddels is er een voorlopig koopcontract getekend met de investeerder. Die wil een park bouwen dat ruimte biedt aan zo’n 600 vakantieplekken en er komt ook een zwembad op het park.

Wellicht speelt dat ook nog een rol dat de gemeente Middelburg niet verder wil bijdragen aan het Julianabad?

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het kan nog gekker!

Op het eiland Penang in Maleisië opent binnenkort de langste waterglijbaan ter wereld. De attractie is 70 meter hoog en maar liefst 1140 meter lang. De waterglijbaan gaat kris kras door de jungle en eindigt in een zwembad .

De waterglijbaan wordt de belangrijkste attractie van het ESCAPE-pretpark en gaat in augustus 2019 open voor publiek.

penang

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.