Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Wordt Amersfoort weer het zwem centrum van Nederland?

Bijna is het zover, het nieuwe sportcomplex Amerena van Amersfoort gaat open. Amersfoort heeft de ambitie om weer een belangrijke zwemstad te worden in Nederland en op basis van dit gegeven is er een nieuw topsport- en zwemaccommodatie gerealiseerd. Het complex is geschikt voor nationale langebaanwedstrijden en internationaal waterpolo, alsmede nationale zaalsportwedstrijden.

Het is een opvallend architectonisch complex geworden, een echte eyecatcher als je Amersfoort komt binnenrijden. Het zwembad gedeelte bestaat uit drie baden, een 50 meter wedstrijdbassin met 10 banen, een multifunctioneel sportbassin van 25 meter lang met 6 banen, inclusief een 10 meter hoge springtoren en er is een doelgroepenbassin. Naast de zwembaden is er een sporthal gerealiseerd.

Het gehele complex scoort hoog op het gebied van duurzaamheid, uitgedrukt in een GPR-score van 9,5. Door vergaande isolatiemaatregelen is minder energie nodig, de energie die voor het gebouw nodig is, wordt zoveel mogelijk op de locatie zelf opgewekt. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie en biomassa.

De basis voor de uitwerking vormt de TCO (Total Cost of Ownership) benadering, waarbij de consequenties vanuit de exploitatie worden betrokken bij de planuitwerking om de onderhoudskosten te reduceren, levensduur te optimaliseren en het energieverbruik te verlagen.

Aan het complex hangt ook een prijskaartje, 26 miljoen euro. Het ontwerp is van Verhoeven CS en Olco Sportshere was verantwoordelijk voor de bouw.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.