Welkom

openluchtzwembad1

Nieuws

Winterzwemmen om toch open te kunnen gaan

In navolging van De Mirandabad in Amsterdam zijn de buitenbaden van Aquacentrum Den Helder, Thermen 2 in Alphen aan den Rijn, De Meerkamp in Amstelveen, De Crommenije in Krommenie en ook het Noorderparkbad in Amsterdam open gegaan.

Vooral in Noord Holland zijn er een aantal baden opengegaan. In andere provincies is dat veel minder vindt men het technisch niet haalbaar en ook vanwege de extra (stook) kosten.

Winterzwemmen dus bij de eerder genoemde zwembaden om de vaste banenzwemmers de mogelijkheid te geven om de conditie op peil te houden.

Bezoekers moeten wel de coronaregels in acht nemen. Dus in en rondom het zwembad moet 1,5 meter afstand worden gehouden. Verder moeten de aangegeven loop- en zwemroutes gevolgd worden.

Zwemmers worden verzocht om met badkleding aan naar het zwembad te komen en aanwijzingen van de medewerkers op te volgen.

Er is geen mogelijkheid om te douchen of om te kleden dus men zal zich ook weer buiten moeten aankleden. Of dat prettig is in de kou valt te betwijfelen.

Voor de inkomsten hoeft men het in ieder geval niet te doen want het kost meer dan het oplevert. En er is ook kritiek.

Een maatschappelijke organisatie moet in coronatijden juist een voorbeeld geven om verdere besmetting te voorkomen.

Nu zal het risico op de besmetting buiten wel meevallen, maar toch.

A&P

Zwembaden

ZR Video's

Het zwembaddak gaat eraf bij Center Parcs

Lid worden

Abonnee worden

Als abonnee van ZwemRekreatie heeft u exclusief toegang tot de reguliere uitgave van ZwemRekreatie met een archief van duizenden artikelen. Meld u nu aan via het aanmeldformulier en voor slechts 35 euro per jaar blijft u op de hoogte van de laatste actuele informatie en belangrijke ontwikkelingen binnen de branche.

Aanmeldformulier


captcha
Vul bovenstaande reeks in

Uitgaves

Uitgaves

Om de uitgaves van ZwemRekreatie te bekijken dient u abonnee en ingelogd te zijn. Bestaande abonnees kunnen een inlogcode aanvragen door een mail te sturen.

Lid worden

Contact
Neem contact op

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van het contactformulier. U krijgt dan per omgaande een reactie.